Susipažinkite su svarbiausiais 60-ties metų įvykiais
Nedideliam Rudaminos kaimui čia įsikūręs Vilniaus Paukštynas padėjo tapti šiuolaikišku Vilniaus priemiesčiu. Čia iškilo šeši daugiabučiai, bendrabučiai, individualūs namai, kuriuose apsigyveno 1300 paukštyno darbuotojų. Bendrovė skyrė daug lėšų Rudaminos gyventojų gerbūviui pagerinti, buvo pastatytas vaikų darželis, ambulatorija, paštas, taupomoji kasa, pirtis, galinga transformatorinė, dujų stotis, vandenvietė, prie kurių buvo prijungtas visas miestelis. Vilniaus paukštyno lėšomis pastatyti Kultūros namai, daug paramos skirta mokyklų, sporto aikštelių ir net kalneliui, nuo kurio vaikai gali žiemą važinėtis rogutėmis, įrengimui.
Pradedame veikti nuo lauko iki stalo principu – kontroliuodami visus gamybos etapus, pradedant grūdų bei mėsinių viščiukų auginimu ir baigiant produktų pristatymu į prekybos vietas.
Mes vieni pirmųjų Lietuvoje gavome BRC sertifikatą, kuriuo patvirtinta, kad įmonė yra patikimas gamintojas ir gali tiekti savo gaminamą produkciją ne tik į Europos, bet ir į kitų žemynų šalis.
Jis patvirtino mūsų įsipareigojimą laikytis aukščiausių pasaulinių maisto saugos ir kokybės standartų. Pradėję nuo paukščių auginimo sertifikavimo, iki šiol užtikriname viso gamybos proceso kontrolę – nuo lauko iki stalo – taip garantuodami, kad visi mūsų produktai atitinka griežčiausius reikalavimus.
Pradėję nuo šviežios mėsos tiekimo, vėliau gavome galimybę gaminti bei tiekti marinuotus produktus.
Šis inovatyvus auginimo metodas ne tik garantuoja aukščiausius gyvūnų gerovės standartus bei užtikrina sveikiausią galimą vištieną vartotojams, bet ir palaiko tvarų požiūrį į aplinką, sumažindamas cheminių medžiagų naudojimą žemės ūkyje.
įsigijus AB Kauno grūdai, AB Kaišiadorių paukštynas, AB Vilniaus paukštynas bei kitas su jomis susijusias bendroves.
Vilniaus paukštynui įsteigiamas sertifikatas, kuris užtikrina, kad mūsų produktų kokybė pranoksta ES keliamus reikalavimus vištienai. Taip pat, įrodo, kad mes tiksliai nurodome savo vištienos kilmės vietovę, kuri yra 100% Lietuva bei renkamės tik atsakingai atrinktus paukščių auginimo ūkius.
Pradėję nuo šviežios mėsos tiekimo, vėliau gavome galimybę gaminti bei tiekti marinuotus produktus.
Vartotojų patogumui, pakuotėse atsiranda įvairių paruošimo būdų aprašymai su nurodytu gaminimo laiku. Taip pat, nurodomas pagal ES rekomendacijas išgrynintas porcijų skaičius. Įvedamos sezono naujienos – „Fiesta Radler“ bei „Fiesta jogurtinis“
ietuvos kultūros sostinėje Kaišiadoryse vykusį festivalį „Kas čia daros?!“ vainikavo 434 metrų ilgio stalas, ant kurio nugulė Vilniaus paukštyno pagaminta produkcija, kurios bendras svoris siekė net 1000 kg! Gausus vištienos stalas subūrė 2500 festivalio dalyvių, susirinkusių iš visos Lietuvos.
Pradedame tvarumo iniciatyvą, siekdami tą patį kiekį mėsos supakuoti į 15% mažesnę plastiko pakuotę. Sumažintas indelio svoris bei mažesnis plėvelės kiekis leidžia mums efektyviau organizuoti logistiką, sumažinant kaštus net 33%, taip prisidedant prie CO2 pėdsako mažinimo.